Over Het Grote Yogaproject

ii
Het Grote Yogaproject is een uniek concept dat zich richt tot al wie houdt van de kracht van een goed verhaal. De formule is eenvoudig: de inkomsten van drie grote yogasessies vloeien integraal naar de gemeente waar het project plaatsvindt. Er wordt namelijk bij aanvang afgeklopt op een aankoop/goed doel die de gemeente ten goede komt.

De sessies vinden bovendien plaats op bijzondere locaties, waardoor deelnemers kunnen kennismaken met de verborgen parels van hun eigen gemeente.

De eerste edities werden in 2016 en 2017 georganiseerd in samenwerking met de sportdienst van Beveren. in 2016 namen 338 deelnemers deel aan de sessies in Hof Ter Saksen, het Freethielstadion en de kerk van Prosperpolder. Dankzij Het Grote Yogaproject werden begin 2017 vier fitnesstoestellen geïnstalleerd in de sportzone naast de Meerminnendam, waardoor sportievelingen in de frisse buitenlucht kunnen werken aan hun algemene conditie. Ze kunnen door iedereen gratis gebruikt worden.

Met drie zeer bijzondere locaties – de Kruidtuin, in het zand op de Grote Markt en de kerk van het Cultuurcentrum – konden we in Mechelen rekenen op 222 enthousiaste deelnemers en zorgden we samen voor een beweegzitbank: een meerpersoons zitbank met meervoudige fitnessfuncties.

De locaties worden zorgvuldig uitgekozen met het oog op het creëren van een reeks onvergetelijke ervaringen.

We zien je graag op een van onze volgende sessies!